Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam
Lunch en dinner
VOORGERECHTEN
Biet in zoutkorst met jeneverbes en ijs van Zaanse mosterd- 15
Holsteiner runder tartaar met schuimige remoulade, beignet van kalfshersenen - 18
Paté en croûte van Zuiderzeevarken met de tong, ingelegde pruim en ganzenlever - 18
Puree van La Ratte aardappel met gerookte paling en Baeri kaviaar (20g) - 58
TUSSENGERECHTEN
Geroosterde langoustine in een beurre blanc van lavendel en arganolie - 23
Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade - 23
Gratin van hoeve-ei met eekhoorntjesbrood, sherry en Comté - 18
VIS
Bouillabaisse 'De Juwelier' Van langoustine en poon - 28
Zeetongfilet met saus van Vin Jaune, duxelles van paddenstoelen - 38
Mousse van snoekbaars op pitten en zaden gebakken met prei gerookt in hooi - 28
VLEES & GEVOGELTE
Wilde eend in gelakt met zwarte bes, biet en sauce salmi - 33
Kalfszwezerik 'bagna càuda' met Taggiasche olijf en ui - 33
Dikke Wilde haas in crepinette met trompette de la mort en sauce à la royale met aalbes - 33
DESSERT
Hollandse kazen met jam van Joke (5 stuks) - 18
Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie - 8
Baba au rhum met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario rum - 23
Gekarameliseerde appel in gerezen bladerdeeg met vanille-ijs en calvados - 13