20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 129.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 15.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 23.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 19.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 20.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 140.jpg

Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam

 
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png

Lunch en dinner

VOORGERECHT
Tartaar van Holsteiner rund met oester en algentoast (20gr kaviaar suppl. 38)  18

Noordzeekrab, aangemaakt met zijn lever in jonge romaine met forelei in escabeche 23

Paté en croûte van varkensnek met trompette de la mort  18

TUSSENGERECHT

Tête de pork gebakken in brioche met meslun, sauce Periguaux en Tasmaanse wintertruffel  33

Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade  23
Kalfsnier gebakken met hazelnoot, saus van schelpdieren met lamsoren  18

HOOFDGERECHT
Zeebaars op brood gebakken met merg en selderij, een bordelaise van de kop en tartaar van de buik 33
Gegrilde tarbot met witte asperge, morilles gevuld met paté de campagne en eendenlever 43
Fillet van Hollands lam met gestoofde tong, artisjok en een condiment van daslook en pijnboompit 33

Kalfszwezerik krokant gebakken met een hollandaise van walnoot en koningsboleet 33
Ossenstaart met merg, gevuld met gepocheerd merg, schuimige polenta en kropsla  33

KAAS
Hollandse kazen met jam van Joke  18

Gebakken Vacherin Mont d’Or met zwarte wintertruffel voor twee p.p. 18


DESSERT
Baba met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario "23" 13
Bread & butter gebakken op zuurdesem met komijn en vanille-ijs  13
Luikse Wafel met gemarineerde aardbei en vlierbesbloesemroom13

Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie  8

20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 4.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 156.jpg