top of page
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 129.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 15.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 23.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 19.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 20.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 140.jpg

Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam

MENU
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png

Lunch en dinner

VOORGERECHTEN

Biet in zoutkorst met jeneverbes en ijs van Zaanse mosterd- 15

 

Holsteiner runder tartaar met schuimige remoulade, beignet van kalfshersenen - 18

 

Paté en croûte van Zuiderzeevarken met de tong, ingelegde pruim en ganzenlever - 18

 

Puree van La Ratte aardappel met gerookte paling en Baeri kaviaar (20g) - 58

 

 

 

TUSSENGERECHTEN

 

Geroosterde langoustine in een beurre blanc van lavendel en arganolie - 23

 

Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade - 23

 

Gratin van hoeve-ei met eekhoorntjesbrood, sherry en Comté - 18

 

 

 

VIS

 

Bouillabaisse 'De Juwelier' Van langoustine en poon - 28

 

Zeetongfilet met saus van Vin Jaune, duxelles van paddenstoelen - 38

 

Mousse van snoekbaars op pitten en zaden gebakken met prei gerookt in hooi - 28

 

 

 

VLEES & GEVOGELTE

Wilde eend in gelakt met zwarte bes, biet en sauce salmi - 33

 

Kalfszwezerik 'bagna càuda' met Taggiasche olijf en ui  - 33

 

Dikke Wilde haas in crepinette met trompette de la mort en sauce à la royale met aalbes - 33

 

 

 

DESSERT

Hollandse kazen met jam van Joke (5 stuks) - 18

 

Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie - 8

 

Baba au rhum met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario rum - 23

 

Gekarameliseerde appel in gerezen bladerdeeg met vanille-ijs en calvados - 13

20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 4.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 156.jpg
Contact
bottom of page