20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 129.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 15.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 23.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 19.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 20.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 140.jpg

Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam

 
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png

Lunch en dinner

VOORGERECHT
Tartaar van Holsteiner rund met oester en algentoast (20gr kaviaar suppl. 38)  18

Noordzeekrab, aangemaakt met zijn lever in jonge romaine met forelei in escabeche 23

Paté en croûte van Zuiderzeevarken met de tong, ingelegde pruim en ganzenlever  18

TUSSENGERECHT

Tête de porc gebakken in brioche met mesclun en sauce Perigueux   18

Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterselie-salade  23
Kalfsnier gebakken met hazelnoot, saus van schelpdieren  18

HOOFDGERECHT
Zeebaars op brood gebakken met merg en selderij, een bordelaise van de kop en tartaar van de buik 33
Gegrilde tarbot met gnocchi gevuld met oude Beemster, eendenlever en vin jaune saus 43

Cassoulet van Coco de Paimpol en zolderspek, met rivierkreeft en hanenkam 28

Wilde eend, gerookt op hooi, sauce Royale met zwarte bes, toat rôti en rode biet  33

Ossenstaart met merg, gevuld met gepocheerd merg, schuimige polenta en kropsla  33


KAAS
Hollandse kazen met jam van Joke  18

Gebakken Vacherin Mont d’Or met zwarte wintertruffel voor twee p.p. 18


DESSERT
Baba met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario "23" 13
Bread & butter gebakken op zuurdesem met komijn en vanille-ijs  13
Luikse Wafel met gemarineerde aardbei en vlierbesbloesemroom  13

Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie  8

20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 4.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 156.jpg