Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam
Lunch en dinner
VOORGERECHTEN
Artisjok barigoule 'à la nage' met ijs van kappertjes en cintroentijm- 13
Holsteiner runder tartaar met schuimige remoulade, beignet van kalfshersenen - 13
Paté en croûte van Zuiderzeevarken met de tong, ingelegde pruim en ganzenlever - 18
Puree van La Ratte aardappel met gerookte paling en Baeri kaviaar (20g) - 58
TUSSENGERECHTEN
Tête de porc gebakken in brioche met mesclun en sauce Perigueux - 18
Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade - 23
IJsselmeerpaling in t' groen op de graat geserveerd - 23
VIS
Bouillabaisse 'De Juwelier' Van langoustine en poon - 23
Zeetongfilet met saus van Vin Jaune, duxelles van paddenstoelen - 33
Rogvleugel á la Grenobloise, gekonfijte knoflook en citrus - 33
VLEES & GEVOGELTE
Wilde eend in gelakt met zwarte bes, biet en sauce salmi - 33
Kalfszwezerik 'bagna càuda' met Taggiasche olijf en ui - 33
Dikke lende van Texels lam gerookt op hooi met piperade, jus au poivre - 28
DESSERT
Hollandse kazen met jam van Joke (5 stuks) - 18
Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie - 8
Baba au rhum met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario rum - 23
Gekarameliseerde appel in gerezen bladerdeeg met vanille-ijs en calvados - 13