20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 129.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 15.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 23.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 19.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 20.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 140.jpg

Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam

 
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png

Lunch en dinner

VOORGERECHT

Zeeuwse platte oester 5/0 met een beurre blanc van champagne (20gr. kaviaar suppl. 38) 18

Noordzeekrab, aangemaakt met zijn lever in jonge romaine met forelei in escabeche 23

Paté en croûte van Zuiderzeevarken met de tong, ingelegde pruim en ganzenlever  18

TUSSENGERECHT

Tête de porc gebakken in brioche met mesclun en sauce Perigueux   18

Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterselie-salade  23

HOOFDGERECHT
Zeebaars op brood gebakken met merg en selderij, een bordelaise van de kop en tartaar van de buik 33
Gegrilde tarbot met eekhorntjesbrood, eendenlever en vin jaune saus 43

Wilde fazant, met eigen bloedworst, sauce Albufera, zuurkool en gebakken appel 33

Ossenstaart met merg, gevuld met gepocheerd merg, schuimige polenta en kropsla  33


KAAS
Hollandse kazen met jam van Joke  18


DESSERT
Baba met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario "23" 13

Tarte au chocolat met single malt whiskey, pecan en ijs van sinaasappel en piment  13

Affogato met Bertha amaretto, espresso en vanille-ijs   13

Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie  8

*Wij kunnen onze gerechten helaas niet lactose vrij serveren

20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 4.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 156.jpg