20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 129.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 15.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 23.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 19.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 20.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 140.jpg

Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam

 
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png

Lunch en dinner

VOORGERECHT
Terrine van eendenlever, gepocheerd in rode wijn met compote van ui en brioche 18
Noordzeekrab, aangemaakt met zijn lever, palinggelei en Perle Imperial kaviaar (30g)  53

Zeeuwse platte oesters in een beurre blanc van champagne met sjalot  18

Paté en croûte van varkensnek met trompette de la mort  13

TUSSENGERECHT
Gratin van witte asperge met Remeker Ryp en culatello, cantharellen en sabayon van vin jaune 18

Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade  18
Kalfsnier gebakken met hazelnoot, saus van schelpdieren met lamsoren  18


HOOFDGERECHT
Zeebaars op brood gebakken met merg en selderij, een bordelaise van de kop en tartaar van de buik 28
Gegrilde tarbot met witte asperge, morilles gevuld met paté de campagne en eendenlever 38
Rump van Hollands lam met gestoofde tong, artisjok en een condiment van daslook en pijnboompit 28

Kalfszwezerik krokant gebakken met een hollandaise van walnoot en koningsboleet 33
Ossenstaart met merg, gevuld met gepocheerd merg, schuimige polenta en kropsla  33

KAAS
Hollandse kazen met jam van Joke  18

Gebakken Vacherin Mont d’Or met zwarte wintertruffel voor twee p.p. 18


DESSERT
Baba met vanille-ijs en Ron Zacapa Centenario "23" 13
Bread & butter gebakken op zuurdesem met komijn en vanille-ijs  13
Paris-Brest met hazelnoot ganache en praliné 13
Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie  8

20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 4.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 156.jpg