20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 129.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 15.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 23.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 19.jpg
20210712 - De Juwelier press selection - © Chantal Arnts 20.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 140.jpg

Restaurant de Juwelier - Utrechtsestraat 51, Amsterdam

 
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png
Logo De Juwelier Mei2021-09.png

Lunch en dinner

VOORGERECHT
Preiterrine met ingelegde cantharellen, hooi en lookvinaigrette  15
Noordzeekrab, aangemaakt met zijn lever, palinggelei en Perle Imperial kaviaar (30g)  53

Zeeuwse platte oesters in een beurre blanc van champagne met sjalot  18
Holsteiner rundertartaar met oester en zuurdesem toast  18


TUSSENGERECHT
Gesouffleerd ei ‘en Meurette’ met eekhoorntjesbrood en zolderspek  23
Beenmerg gegrild met paddenstoelen, zuurdesem toast en peterseliesalade  18
Kalfsnier gebakken met hazelnoot, saus van schelpdieren met lamsoren  18


HOOFDGERECHT
Zeetong filet met champignon duxelles, saus vin jaune met zolderspek  28
Tarbot met bordelaise van de kop, mosselen a la plancha, artisjok en jeneverbes  33
Aardappel gnocchi gevuld met oude Beemster, consommé van truffel en paddenstoel  23

Wilde eend uit de haard, gelakt met zwarte bes, sauce royale en rode biet  23
Ossenstaart met merg, gevuld met gepocheerd merg, schuimige polenta en kropsla  33


KAAS
Hollandse kazen met jam van Joke  18

DESSERT
Hollandse bosbessen met verveine en een granité van zuring  13
Bread & butter gebakken op zuurdesem met komijn en vanille-ijs  13
Affogato met vanillegelato, bitterkoekjeslikeur en espresso  15
Karamelijs met gerookt zeezout en olijfolie  8

20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 4.jpg
20210712 - De Juwelier - © Chantal Arnts 156.jpg